Λ. Συγγρού 78 & Μ. Μπότσαρη 49, Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 19:00
© Copyright Taxnet.gr

Νέα μέτρα Covid: Χωρίς μάσκα από σήμερα στους εσωτερικούς χώρους

Από σήμερα  Τετάρτη 1η Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου οι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται σε όλους τους εσωτερικούς χώρους (καταστήματα, σούπερ μάρκετ και αεροπλάνα) χωρίς μάσκα. Ωστόσο η σύστασή της εξακολουθεί να παραμένει κυρίως σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Οι εξαιρέσεις

Ωστόσο υποχρεωτική παραμένει η χρήση της μάσκας:

  • στους  χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας
  • στις  μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων,
  • και στα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ).

Σχολεία

Δεν είναι απαραίτητη η χρήση της μάσκας από σήμερα για τους μαθητές όταν προσέρχονται στα σχολεία, ωστόσο η χρήση της παραμένει υποχρεωτική γι’ αυτούς και τους φοιτητές κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Tι ισχύει για τα rapid test

Εξακολουθεί να ισχύει το μέτρο των rapid test. Δηλαδή οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι διενεργούν κανονικά ένα rapid test την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση. Αυτό μπορεί ο  εργαζόμενος να το κάνει όποια ημέρα της εβδομάδας επιθυμεί.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ΚΥΑ, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στον χώρο εργασίας που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει από κορονοϊό το τελευταίο εξάμηνο υποβάλλονται υποχρεωτικά, με δική τους επιβάρυνση, σε rapid test μια φορά την εβδομάδα. Ο έλεγχος ισχύει για μια εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

 espa