Λ. Συγγρού 78 & Μ. Μπότσαρη 49, Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 19:00
© Copyright Taxnet.gr

Εκτός κλειστών χώρων οι ανεμβολίαστοι – Αλλαγή χρονικής ισχύος του πιστοποιητικού εισόδου για τους εμβολιασμένους

 

Οι παρακάτω αλλαγές ανακοινώθηκαν στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού στις 18 Νοεμβρίου και στην ανακοίνωση του υπουργού υγείας κ. Πλέυρη στις 19 Νοεμβρίου και έχουν ισχύ από  22 Νοεμβρίου 2021.

Τι αλλάζει για τους ανεμβολίαστους

Οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε κανέναν κλειστό χώρο ( πέραν της εστίασης) δηλαδή σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια κλπ, καθώς παύει να ισχύει η δυνατότητα εισόδου με την επίδειξη αρνητικού rapid test. Για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών στις εκκλησίες θα πρέπει να γίνεται επίδειξη αρνητικού εργαστηριακού test.

Αναλυτικά:

Προσβάσιμοι χώροι για όλους:  αγορές τροφίμων και σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία , φούρνοι, κάβες, ζαχαροπλαστεία, φαρμακεία, ΜΜΜ για τις αστικές μετακινήσεις

Χώροι που κατά την είσοδο χρειάζεται επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης ή αρνητικό rapid ή PCR: ΜΜΜ για τις υπεραστικές μετακινήσεις, εκπαίδευση, χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς), χώρους λατρείας – εκκλησίες , λιανεμπόριο, κομμωτήρια, χώρους αισθητικής, ανοικτούς χώρους εστίασης

Χώροι που μπορούν να εισέλθουν μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες τους τελευταίους 6 μήνες ενήλικοι πολίτες: κλειστοί χώροι εστίασης ,  θέατρα,  κινηματογράφους, μουσεία,  εκθέσεις, συνέδρια, γυμναστήρια, γήπεδα.

Τα παιδιά 4-17 ετών έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε όλους τους παραπάνω χώρους με επίδειξη self test που έχει πραγματοποιηθεί 24 ώρες πριν  την παρουσία τους σε αυτούς. Η είσοδος στους παραπάνω χώρους γίνεται αυστηρά με χρήση μάσκας.

Ισχύς πιστοποιητικού εισόδου για τους εμβολιασμένους

Από 13/12 το πιστοποιητικό εισόδου των εμβολιασμένων πολιτών άνω των 60 ετών για τους κλειστούς χώρους παύει να ισχύει με το πέρας 7 μηνών από την ημέρα ολοκλήρωσης του εμβολιασμού τους. Δίνεται τυπικά ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την τρίτη δόση.

Επέκταση Κυλιόμενου Ωραρίου

Επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την αποφυγή του συνωστισμού στον χώρο εργασίας ( στις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης) και στα ΜΜΜ. Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα είναι ανοιχτά από τις 10 π.μ. έως τις 9 μ.μ. τις καθημερινές.espa