Λ. Συγγρού 78 & Μ. Μπότσαρη 49, Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 19:00
© Copyright Taxnet.gr

Διαθέσιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα anagnorisi.emvolio.gov.gr για τη δήλωση πιστοποιητικών εμβολιασμού του εξωτερικού

 

Διαθέσιμη η πλατφόρμα anagnorisi.emvolio.gov.gr για τη δήλωση εμβολιασμών που έχουν πραγματοποιηθεί στο εξωτερικό. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Ποιους αφορά

Η δήλωση εμβολιασμών στην πλατφόρμα αφορά τους πολίτες που διαμένουν στην Ελλάδα και ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους:

– σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή

– σε τρίτη χώρα (ή έδαφος) που έχει προσχωρήσει στο σύστημα ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ με βάση τις αποφάσεις ισοδυναμίας της ΕΕ.

Διαδικασία δήλωσης

1.Είσοδος στην υπηρεσία με τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet

2.Καταχώρηση του ΑΜΚΑ ή ΠΑΜΚΑ (Προσωρινός Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) Ή ΠΑΑΥΠΑ (Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού) και του αριθμού ταυτότητας ή διαβατηρίου

3.Ανάρτηση στην πλατφόρμα του πρωτότυπου πιστοποιητικού εμβολιασμού του σε μορφή pdf.

4.Γίνεται έλεγχος μέσω της πλατφόρμας του QR code του πιστοποιητικού και εμφανίζει τα στοιχεία του εμβολιασμού που αναγράφονται σε αυτό.

5.Όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος οι πολίτες πρέπει να συμπληρώσουν στοιχεία των προηγούμενων δόσεων (είδος εμβολίου, ημερομηνία και χώρα εμβολιασμού) εάν υπάρχουν προηγούμενες δόσεις.

6.Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, η συναλλαγή λαμβάνει μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό και ο πολίτης μπορεί να εκτυπώσει το αποδεικτικό καταχώρησης.

Πρέπει το πιστοποιητικό εμβολιασμού να είναι ακόμα σε ισχύ και να περιέχει στοιχεία εμβολιασμού, με αναγνωρισμένο από την Ελλάδα εμβόλιο. Εάν δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω η διαδικασία γίνεται στα ΚΕΠ.

Ο πολίτης θα μπορεί να εκδώσει εθνική βεβαίωση εμβολιασμού ή Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID για τον εμβολιασμό του και αν το επιθυμεί, μπορεί να προγραμματίσει ραντεβού για αναμνηστική δόση στην Ελλάδα μέσα από το emvolio.gov.gr.

Ο κατάλογος των τρίτων χωρών που έχουν προσχωρήσει στο σύστημα ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ:

Αλβανία, Ανδόρα, Αρμενία, Πράσινο Ακρωτήριο, Ελ Σαλβαδόρ, Φερόες Νήσοι, Γεωργία, Ισραήλ, Ισλανδία, Λίβανος, Λιχτενστάιν, Μολδαβία, Μονακό, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Νορβηγία, Παναμάς, Άγιος Μαρίνος, Σερβία, Σιγκαπούρη, Ελβετία, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Τόγκο, Τουρκία, Δημοκρατία της Ουκρανίας, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουρουγουάη, Βατικανό.

 espa