Λ. Συγγρού 78 & Μ. Μπότσαρη 49, Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 19:00
© Copyright Taxnet.gr

Εως τις 20 Ιουλίου οι διορθώσεις στις δηλώσεις για την μείωση ενοικίων

Μέχρι τις 20 Ιουλίου θα μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν υποστεί μείωση στα ενοίκια που εισπράττουν για τους μήνες Ιανουάριος – Απρίλιος του 2021, να προχωρήσουν σε διορθώσεις λαθών ή παραλείψεις αλλά και να υποβάλουν αρχικές δηλώσεις Covid για τους ίδιους μήνες.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει ήδη ανοίξει για την υποβολή των αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Covid της περιόδου Ιανουαρίου – Απριλίου 2021. Η επεξεργασία και η καταβολή των αποζημιώσεων αναμένεται να γίνει μέχρι το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Ήδη, οι φορολογούμενοι ενημερώνονται με μηνύματα για τα λάθη που έχουν εντοπιστεί από την ΑΑΔΕ στις δηλώσεις Covid τα οποία θα πρέπει να διορθώσουν προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος των αποζημιώσεων.

Μέχρι τις 20 Ιουλίου 2021 μπορούν να υποβληθούν:

1.Αρχικές δηλώσεις Covid για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2021.

2.Τροποποιητικές δηλώσεις Covid για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2021.

3.Αρχικών δηλώσεων για υπεκμισθώσεις ενός ακινήτου.

Επίσης θα δοθεί η δυνατότητα στο ίδιο διάστημα να υποβληθούν τροποποιητικές δηλώσεις για υπεκμισθώσεις με πολλά ακίνητα για το 2020 και το 2021 καθώς και αρχικές δηλώσεις COVID από εκμισθωτές σε αλυσίδες υπεκμισθώσεων για τις οποίες δεν έχει υποβληθεί δήλωση COVID για το 2020.

Σημειώνεται ότι για την μείωση ενοικίων Μαΐου 2021 οι δηλώσεις Covid θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 15 Ιουλίου.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να μπορέσουν να λάβουν την αποζημίωση για τη μείωση θα πρέπει:

-Να δηλώσουν τον λογαριασμό ΙΒΑΝ στο myTAXISnet, ώστε να καταστεί εφικτή η καταβολή των αποζημιώσεων σε αυτούς.

-Να υποβάλουν δηλώσεις COVID για τους μήνες που έχουν λάβει προκαταβολή αποζημίωσης, γιατί αλλιώς χάνουν το δικαίωμα αποζημίωσης και θα πρέπει γι’ αυτούς να κινηθεί η σχετική διαδικασία αναζήτησης των ποσών που έλαβαν.espa