Λ. Συγγρού 78 & Μ. Μπότσαρη 49, Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 19:00
© Copyright Taxnet.gr

Νέα έκτακτα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν από 25 Οκτωβρίου μέχρι 8 Νοεμβρίου 2021

 

Τα νέα μέτρα ισχύουν από 25η Οκτωβρίου 2021  και 6.00 π.μ. μέχρι την 8η  Νοεμβρίου 6.00 π.μ. .

Ανακοινώθηκε η παράταση των ήδη ισχυόντων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 , καθώς και η εφαρμογή νέων που αφορούν την χρήση μάσκας και τις  προβλεπόμενες αποστάσεις.

Αναλυτικά:

Η Χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους ( συμπεριλαμβάνονται και οι χώροι εργασίας εκτός όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο και δεν υπάρχει παρουσία κάποιου άλλου προσώπου), καθώς και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός εκτός αν ισχύουν ειδικά προβλεπόμενα πρωτόκολλα για τον συγκεκριμένο χώρο.

Εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας:

-όσα άτομα λόγω ιατρικών λόγων δεν ενδείκνυται να χρησιμοποιούν μάσκας ( με την επίδειξη των κατάλληλων εγγράφων).

-παιδιά ηλικίας μικρότερης των 4 ετών.

Υποχρεωτική είναι επίσης η τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους είτε αμιγείς ( με πρόσβαση μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο) είτε μικτούς ,καθώς και η τοποθέτηση αντισηπτικής λοσιόν για την τακτική απολύμανση των χεριών.

Σε εμφανές σημείο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση εγγράφου ή με ψηφιακό τρόπο των κανόνων λειτουργίας ,καθώς και τον μέγιστο αριθμό ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός χώρου.

Ωράριο Σούπερ Μάρκετ και Εμπορικών Καταστημάτων

Επίσης καταργείται από σήμερα το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ ( το οποίο ήταν το 7:00-21:30 ) και των εμπορικών (7:00-21:00).

Τα ήδη ισχύοντα μέτρα που αφορούν την υποχρεωτική δήλωση των test COVID-19 στο ΕΡΓΑΝΗ από τους εργοδότες και την συχνότητα διεξαγωγής αυτών μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.espa