Λ. Συγγρού 78 & Μ. Μπότσαρη 49, Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 19:00
© Copyright Taxnet.gr

Νέα παράταση για τα υγειονομικά μέτρα για τον COVID-19 μέχρι 13 Δεκεμβρίου

 

Παράταση δόθηκε για τα ήδη ισχύοντα υγειονομικά μέτρα μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 6:00 π.μ..

Αναλυτικά υπενθυμίζουμε τα ήδη ισχύοντα μέτρα,

-Στις δημόσιες υπηρεσίες:

Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Για την είσοδο στις υπηρεσίες υποχρεωτική είναι η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού PCR ή rapid test.

Οι συνεδριάσεις και οι συναντήσεις εργασίας μπορούν να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης ή μέσω φυσικής παρουσίας αλλά με όριο τα 7 άτομα. Ο αριθμός εργαζομένων που τηλεργάζονται εξαρτάται από την φύση των καθηκόντων και τις ανάγκες της υπηρεσίας, ενώ η προσέλευση με φυσική παρουσία πρέπει να γίνεται σταδιακά για την αποφυγή συνωστισμού.

Οι υπάλληλοι του δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου επανέρχονται στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με το κοινό.

-Στις ιδιωτικές επιχειρήσεις:

Η εξυπηρέτηση κοινού γίνεται κατόπιν ραντεβού, εξαιρούνται από την υποχρέωση ραντεβού η εξυπηρέτηση επειγουσών περιπτώσεων , η εξυπηρέτηση κοινού στις τράπεζες και σε επιχειρήσεις που δεν γίνεται να προγραμματιστεί ραντεβού πχ ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ , Επιχειρήσεις ταχυμεταφορών κλπ. Για την είσοδο στις τράπεζες είναι υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή η επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test.

-Στην εστίαση και στα κέντρα διασκέδασης:

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης με ποσοστό πληρότητας 100%. Για τους ανοιχτούς χώρους της εστίασης επιτρέπεται η είσοδος και στους ανεμβολίαστους πολίτες με επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test.

-Στους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία , κινηματογράφους, θέατρα, γήπεδα, εκθέσεις , συνέδρια και γυμναστήρια:

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ( κατά το τελευταίο εξάμηνο). Οι ομαδικές ξεναγήσεις επιτρέπονται με την χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων.

-Στο λιανεμπόριο και στα κομμωτήρια:

Οι πελάτες εισέρχονται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή με επίδειξη αρνητικού PCR – rapid test.

-Στην εκπαίδευση:

Η είσοδος των μαθητών/ φοιτητών/ σπουδαστών και διδακτικού προσωπικού στις δομές γίνεται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμούς ή νόσησης ή με επίδειξη αρνητικού PCR – rapid test ( για το διδακτικό προσωπικό η διεξαγωγή των PCR – rapid γίνεται με δικά τους έξοδα).

-Στους χώρους λατρείας:

Η είσοδος των πολιτών γίνεται με υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή με επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test. Από την χρήση μάσκας εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί και οι ιεροψάλτες κατά την διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.

Για την είσοδο των ανήλικων ηλικίας 4-17 ετών επιτρέπεται η είσοδος στους παραπάνω χώρους με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, είτε με επίδειξη αρνητικού PCR – rapid – self test.

 

 espa