Λ. Συγγρού 78 & Μ. Μπότσαρη 49, Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 19:00
© Copyright Taxnet.gr

Τα μέτρα που ισχύουν έως και τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

 

Διαβάστε παρακάτω τα έκτακτα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 που θα ισχύουν έως 23 Αυγούστου 2021

Για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις :

-Οι υπάλληλοι, που δεν έχουν εμβολιασθεί πλήρως, θα πρέπει να διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self- test), μια φορά την εβδομάδα.

-Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό για την παροχή της υπηρεσίας ή την εκπλήρωση του έργου σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.

-Υποχρεωτική προστασία εργαζομένων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας και παροχή τηλεργασίας, όπου είναι εφικτό.

-Το ποσοστό τηλεργασίας καθορίζεται στο 20%.

-Εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού

– Τήρηση απόστασης ενάμισι μέτρου.

– Διενέργεια συναντήσεων εργασίας τηρουμένης της απόστασης του ενάμισι μέτρου και με τη συμμετοχή έως επτά ατόμων.

Για την εστίαση:

Οι εργαζόμενοι στην εστίαση και στις τουριστικές επιχειρήσεις που δεν έχουν εμβολιασθεί πλήρως υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο δύο  φορές την εβδομάδα, μία με τη μέθοδο του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) και μία με τον έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test), με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ»

Ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη την επικράτεια:

α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου.

β) σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων ετών.espa