Λ. Συγγρού 78 & Μ. Μπότσαρη 49, Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 19:00
© Copyright Taxnet.gr

Αποζημίωση ειδικού σκοπού – Προστίθενται νέες κατηγορίες εργαζομένων

 

Δημοσιεύθηκε  στο ΦΕΚ νέα απόφαση με την οποία διευρύνεται η λίστα των ειδικών κατηγοριών εργαζομένων που λαμβάνουν αποζημίωση ειδικού σκοπού 800€.

Συγκεκριμένα προστίθενται εργαζόμενοι καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού που είναι εγγεγραμμένοι έως 15/10/2020 στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Εξαιρούνται όσοι:

i) ήταν δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας στο χρονικό διάστημα από 1/1/2020 έως και 31/5/2020

ii) είναι δικαιούχοι και έχουν ήδη λάβει ή θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800€, που προβλέπεται στην παρούσα απόφαση».

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει έως 15/10/2020 να εισέρχονται με τους κωδικούς taxis τους στην πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο  ΕΡΓΑΝΗ και να υποβάλουν αίτηση. Θα ζητηθεί το ΑΜΚΑ και ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και η ειδικότητα, είτε επισυνάπτοντας τίτλο σπουδών είτε επιλέγοντας «προϋπηρεσία  άνω των 4 ετών».

Αφού υποβληθεί αυτή η αίτηση, στη συνέχεια μέσω του supportemployees.services.gov.gr και πάλι με τη χρήση των κωδικών taxis ο ενδιαφερόμενος επιλέγει την 3η από τις 4 επιλογές «Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση για Ειδικές κατηγορίες εργαζομένων»:

Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζόμενων ειδικών κατηγοριών

Για την ώρα οι δικαιούχοι που ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία και έχουν εγγραφεί έως 15/10/2020 στην πλατφόρμα καλλιτεχνών δεν μπορούν να προβούν σε υποβολή της εν λόγω δήλωσης και αναμένεται νεότερη ανακοίνωση του Υπουργείου για τις προθεσμίες υποβολής της.

Σε αυτή τη δήλωση θα ζητηθεί να συμπληρωθεί τράπεζα και αριθμός IBAN (1ος δικαιούχος) προκειμένου να γίνει η υποβολή για το επίδομα.

 espa