Λ. Συγγρού 78 & Μ. Μπότσαρη 49, Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 19:00
© Copyright Taxnet.gr

COVID-19: Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα μέχρι 6 Δεκεμβρίου – Σε ποιους κλειστούς χώρους έχουν πρόσβαση οι ανεμβολίαστοι πολίτες

 

Τα νέα υγειονομικά μέτρα ισχύουν από Δευτέρα 22 Νοεμβρίου και ώρα 6:00 π.μ. έως Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 6:00 π.μ..

Ποιες είναι οι νέες αλλαγές

Οι νέες αλλαγές αφορούν τον περιορισμό εισόδου ανεμβολίαστων πολιτών σε κλειστούς χώρους, καθώς η δυνατότητα εισόδου με επίδειξη αρνητικού rapid test δεν βρίσκεται πια σε ισχύ.

Για την είσοδο των ανήλικων ηλικίας 4-17 ετών επιτρέπεται η είσοδος στους παρακάτω χώρους με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, είτε με επίδειξη αρνητικού PCR – rapid – self test.

Αναλυτικά,

-Στις δημόσιες υπηρεσίες:

Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Για την είσοδο στις υπηρεσίες υποχρεωτική είναι η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού PCR ή rapid test.

Οι συνεδριάσεις και οι συναντήσεις εργασίας μπορούν να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης ή μέσω φυσικής παρουσίας αλλά με όριο τα 7 άτομα. Ο αριθμός εργαζομένων που τηλεργάζονται εξαρτάται από την φύση των καθηκόντων και τις ανάγκες της υπηρεσίας, ενώ η προσέλευση με φυσική παρουσία πρέπει να γίνεται σταδιακά για την αποφυγή συνωστισμού.

Στις ιδιωτικές επιχειρήσεις:

Η εξυπηρέτηση κοινού γίνεται κατόπιν ραντεβού, εξαιρούνται από την υποχρέωση ραντεβού η εξυπηρέτηση επειγουσών περιπτώσεων , η εξυπηρέτηση κοινού στις τράπεζες και σε επιχειρήσεις που δεν γίνεται να προγραμματιστεί ραντεβού πχ ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ , Επιχειρήσεις ταχυμεταφορών κλπ. Για την είσοδο στις τράπεζες είναι υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή η επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test.

-Στην εστίαση και στα κέντρα διασκέδασης:

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης με ποσοστό πληρότητας 100%. Για τους ανοιχτούς χώρους της εστίασης επιτρέπεται η είσοδος και στους ανεμβολίαστους πολίτες με επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test.

-Στους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία , κινηματογράφους, θέατρα, γήπεδα, εκθέσεις , συνέδρια και γυμναστήρια:

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ( κατά το τελευταίο εξάμηνο). Οι ομαδικές ξεναγήσεις επιτρέπονται με την χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων.

-Στο λιανεμπόριο και στα κομμωτήρια:

Οι πελάτες εισέρχονται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή με επίδειξη αρνητικού PCR – rapid test.

-Στην εκπαίδευση:

Η είσοδος των μαθητών/ φοιτητών/ σπουδαστών και διδακτικού προσωπικού στις δομές γίνεται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμούς ή νόσησης ή με επίδειξη αρνητικού PCR – rapid test ( για το διδακτικό προσωπικό η διεξαγωγή των PCR – rapid γίνεται με δικά τους έξοδα).

-Στους χώρους λατρείας:

Η είσοδος των πολιτών γίνεται με υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή με επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test. Από την χρήση μάσκας εξαιρούνται οι θρησκευτικοί λειτουργοί και οι ιεροψάλτες κατά την διάρκεια της θρησκευτικής τελετής.

 

 espa