Λ. Συγγρού 78 & Μ. Μπότσαρη 49, Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 19:00
© Copyright Taxnet.gr

Χωρίς μάσκες σε εξωτερικούς χώρους από το Σάββατο 5/3/2022

 

Από το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022 γίνεται άρση της υποχρεωτικής μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παρόλα αυτά συστήνεται αυστηρά η χρήση της όπου υπάρχει συνωστισμός και ειδικά για ανεμβολίαστους και άτομα αυξημένου κινδύνου.

Επίσης, αποφασίστηκε η αύξηση της πληρότητας στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο 100%, ενώ παραμένουν σε ισχύ τα παρακάτω μέτρα προστασίας.

→ Άρση της απαγόρευσης μη καθήμενων στην διασκέδαση

→ Έναρξη πραγματοποίησης σχολικών εκδρομών

→ Αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50%

→ Τηλεργασία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

→ Η χρήση απλής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

→ Η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας τύπου FFP2/KN95 σε σούπερ-μάρκετ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και από το προσωπικό στους χώρους εστίασης.

→ Η είσοδος αποκλειστικά με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης στους εσωτερικούς χώρους θεάτρων, κινηματογράφων, κέντρων διασκέδασης και επιχειρήσεων εστίασης.

→ Η είσοδος σε εξωτερικούς χώρους επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό rapid test 48ωρών.

→ Τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων, 1 άτομο ανά 2 τ.μ. σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είτε αμιγείς για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίμηνο είτε μικτούς.

→ Επιστροφή της μουσικής στις επιχειρήσεις εστίασης και άρση του ορίου των 6 ατόμων ανά τραπέζι.espa