Λ. Συγγρού 78 & Μ. Μπότσαρη 49, Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 19:00
© Copyright Taxnet.gr

Self-test: Τι ισχύει για την εβδομάδα 31/05 εως 06/06

Δωρεάν 2 self-test την εβδομάδα θα δικαιούνται από σήμερα, Δευτέρα 31 Μαΐου, όλοι οι πολίτες από 18 έως 30 ετών. Μάλιστα οι εν λόγω πολίτες δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν το αποτέλεσμα στην σχετική πλατφόρμα εφόσον δεν είναι εργαζόμενοι.

Έτσι, αυτή την εβδομάδα, από τις 31 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου, θα μπορούν να παραλαμβάνουν, με επίδειξη του ΑΜΚΑ τους, 2 self-tests από τα φαρμακεία:

-οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

-οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό προσωπικό δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων

-καθώς και όσοι συμπολίτες μας είναι από 18 έως 30 ετών (χωρίς υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στην πλατφόρμα εφόσον δεν εργάζονται ή δεν είναι φοιτητές/σπουδαστές).

Πιο συγκεκριμένα για τους εργαζόμενους , διευκρινίζεται ότι το self-test διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του εργαζομένου στον τόπο παροχής εργασίας και έχει ισχύ για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του. Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο εργαζόμενος παρέχει την εργασία με φυσική παρουσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, για την εβδομάδα από 24/5/2021 έως 30/5/2021, οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλονται και να δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test οποιαδήποτε μέρα έως και τις 30/5/2021. Η περίοδος ισχύος του εν λόγω test, σύμφωνα και με τα ανωτέρω, ανέρχεται σε μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Συνεπώς, για την εβδομάδα από 31/5/2021 έως 6/6/2021, οι εργαζόμενοι υποβάλλονται και δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test, μετά την παρέλευση επταημέρου από τη διενέργεια του test της προηγούμενης εβδομάδας.espa