Λ. Συγγρού 78 & Μ. Μπότσαρη 49, Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 19:00
© Copyright Taxnet.gr

“Αλληλοκάρφωμα” πολιτών για φοροδιαφυγή προωθεί η κυβέρνηση

 

Τις καταγγελίες μεταξύ πολιτών ως μέτρο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής προωθεί η κυβέρνηση, μέσω της εφαρμογής «Καταγγελίες Πολιτών» που θα λειτουργεί στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ. Εκεί, οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν ανώνυμα ή επώνυμα τις καταγγελίες ή τις πληροφορίες τους για Ιδιώτες, Επιχειρήσεις, Υπαλλήλους ή Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ ή σε μια συγκεκριμένη περιοχή, επιλέγοντας μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

1. Διαφθορά – παραβάσεις ακεραιότητας

2. Φορολογικές παραβάσεις

3.Τελωνειακές παραβάσεις

Η εφαρμογή δεν στερείται εφευρετικότητας καθώς υπάρχουν τα πεδία συμπλήρωσης γεγονότων, ημερομηνίας κ.λπ. Αν κάποιος επιλέξει επώνυμη καταγγελία, τότε εισέρχεται με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet και ακολουθεί η ίδια διαδικασία προκειμένου να καταχωρήσει τα στοιχεία της καταγγελίας.

 

Μερικές περιπτώσεις καταγγελιών και τα ακόλουθα βήματά τους:

1.Τι γίνεται στην περίπτωση που καταγγείλει κάποιος εκ παραδρομής κάποιον; Μπορεί να διαγραφεί;
-Στα βήματα: Κατάλογος Καταγγελλόμενων και Κατάλογος Τοποθεσιών Συμβάντων, εμφανίζονται οι καταγγελλόμενοι και οι τοποθεσίες συμβάντων που έχουμε καταχωρήσει. Αν επιλέξουμε τη γραμμή που επιθυμούμε και στη συνέχεια το εικονίδιο “διαγραφή”, η σχετική καταχώρησή μας προς τον καταγγελλόμενο ή της τοποθεσίας συμβάντος διαγράφεται.

2.Αν θέλω να υποβάλω μια καταγγελία ως νόμιμος εκπρόσωπος, τι πρέπει να κάνω;
-Επιλέγουμε το πεδίο Καταγγελίες Πολιτών. Στην συνέχεια επιλέγουμε Επώνυμη καταγγελία και στο πλαίσιο που εμφανίζεται, εισάγουμε τους κωδικούς Taxisnet. Στο βήμα Στοιχεία καταγγέλλοντος, όπου εμφανίζονται τα στοιχεία του καταγγέλλοντα, επιλέγουμε Νόμιμος εκπρόσωπος Επιχείρησης/Οντότητας και καταχωρούμε το ΑΦΜ της επιχείρησης.

3.Αν θέλω να υποβάλω καταγγελία για ιστοσελίδα επιχείρησης;
-Κάνουμε είσοδο στην σελίδα επώνυμα ή ανώνυμα και στον τύπο καταγγελλόμενου επιλέγουμε Επιχείρηση/Οντότητα, στο πεδίο Τίτλος Επιχείρησης/Οντότητας ή Ιστοσελίδα Επιχείρησης/Οντότητας, καταχωρούμε το url της ιστοσελίδας, τη δραστηριότητα και την πόλη. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζουμε την πόλη καταχωρούμε τη λέξη “ΑΓΝΩΣΤΗ”. Στην τοποθεσία συμβάντος, συμπληρώνουμε τα στοιχεία της τοποθεσίας που διαπιστώθηκε το συμβάν.

Tags:


espa