Λ. Συγγρού 78 & Μ. Μπότσαρη 49, Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 19:00
© Copyright Taxnet.gr

e-ΕΦΚΑ: Ολοκλήρωση εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών 2021 για τους μη μισθωτούς

 

Με δελτίο τύπου ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών 2021 για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που είχαν παράλληλη μισθωτή εργασία για μέρος ή ολόκληρο το 2021.

Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Εισφορές Μη Μισθωτών» της ιστοσελίδας του e-ΕΦΚΑ. Η ταυτοποίηση στην υπηρεσία γίνεται με κωδικούς Τaxisnet και τον ΑΜΚΑ.

Στην εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών εντάσσονται οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι που είχαν παράλληλη μισθωτή εργασία. Από την εν λόγω εκκαθάριση θα προκύψει χρεωστική εκκαθάριση, πιστωτική εκκαθάριση και μηδενική εκκαθάριση.

Για τους ασφαλισμένους που προκύπτει χρεωστικό υπόλοιπο, μπορούν να το καταβάλλουν σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση εκκαθάρισης θα πρέπει να καταβληθεί έως 30 Δεκεμβρίου 2022 για θεωρεί εμπρόθεσμη.

Για τους ασφαλισμένους με πιστωτική εκκαθάριση που επιθυμούν να τους επιστραφεί το ποσό θα τεθεί σε λειτουργία ειδική πλατφόρμα την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022, για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την «αίτηση επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων». Διαφορετικά, το ποσό θα κρατηθεί στο λογαριασμό τους και θα συμψηφιστεί σε επόμενες εισφορές.

 espa