Λ. Συγγρού 78 & Μ. Μπότσαρη 49, Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 19:00
© Copyright Taxnet.gr

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τα δύο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ

 

Λίγο πριν τις γιορτές αναρτήθηκαν οι αναλυτικοί οδηγοί για τα δύο νέα προγράμματα επιχορήγησης τα οποία αφορούν νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις.

Οι προτάσεις υποβολής έχουν καταληκτική ημερομηνία τέλος Φεβρουαρίου και οι εγκρίσεις θα γίνουν με βάση την υψηλότερη βαθμολογία. Στους οδηγούς αναφέρονται τα κριτήρια της βαθμολογίας, το πως κατανέμονται τα χρήματα του προϋπολογισμού ανά περιφέρεια, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ανά τύπο επιχείρησης και οι ΚΑΔ στους οποίους μπορούν να δραστηριοποιούνται οι νέες επιχειρήσεις.

Πρόκειται για προγράμματα τα οποία έχουν πολύ αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια ένταξης και σίγουρα για την υποβολή πρότασης χρειάζεται να εξεταστεί πρώτα πολύ καλά κατά πόσον συντρέχουν οι δυνατότητες.

Θυμίζουμε πως και στις δύο δράσεις δύναται να υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης υπό ίδρυση και νεοσύστατες μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Με τον όρο νεοσύστατες ορίζονται οι επιχειρήσεις για τις οποίες δεν έχει παρέλθει 12μηνο συνεχούς λειτουργίας από την ημερομηνία έναρξης της επιχείρησης έως και την ημερομηνία προκήρυξης της δράσης.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία για την κάθε δράση παρακάτω:

Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων

 

Tags:


espa