Λ. Συγγρού 78 & Μ. Μπότσαρη 49, Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 19:00
© Copyright Taxnet.gr

Οι αλλαγές στις βραχυχρόνιες μισθώσεις με τη νέα συμφωνία μεταξύ ΑΑΔΕ και των σχετικών πλατφορμών

 

Υπογράφηκε νέα συμφωνία μεταξύ ΑΑΔΕ και ψηφιακών πλατφορμών Βραχυχρόνιων Μισθώσεων Airbnb, Booking.com και Expedia Group/VRBO, με σκοπό  την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την ενίσχυση της διαφάνειας και την βελτιστοποίηση του πλαισίου λειτουργίας των βραχυχρονίων μισθώσεων.

 

Με βάση την νέα συμφωνία, οι ψηφιακές πλατφόρμες πλέον:

 

-Εισάγουν συντακτικούς ελέγχους στο πεδίο όπου αναγράφονται οι αριθμοί μητρώου των ακινήτων (ΑΜΑ/ ΕΣΛ/ ΜΑΓ), προς αποφυγή λαθών και καταστρατηγήσεων από τους διαχειριστές.

 

-Αποστέλλουν επιπλέον το όνομα και το επίθετο του κατόχου λογαριασμού IBAN για την ταυτοποίηση και τον έλεγχο των διαχειριστών.

 

-Συμπεριλαμβάνουν το σύνολο των ετησίων ενοικιάσεων (διανυκτερεύσεων) της κάθε καταχώρησης.

 

-Επιστρέφουν στην ΑΑΔΕ, σε μορφή αρχείου, τους διαχειριστές που δεν συμμορφώθηκαν ενώ έχουν ήδη λάβει ειδοποιήσεις για να συμπληρώσουν ή να διορθώσουν τον αριθμό του ακινήτου τους.

 

-Ανταλλάσσουν υποχρεωτικά τα δεδομένα σε συγκεκριμένη μορφή αρχείου, γεγονός που διευκολύνει και επιταχύνει τη διαδικασία.

 

Επίσης, επεκτείνεται σε όλες τις πλατφόρμες, η πρακτική της κατηγοριοποίησης των καταχωρήσεων σε βραχυχρόνιες μισθώσεις και μη, σύμφωνα με το εμπορικό τους μοντέλο.