Λ. Συγγρού 78 & Μ. Μπότσαρη 49, Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 19:00
© Copyright Taxnet.gr

Σε έξαρση η ηλεκτρονική απάτη μέσω sms προειδοποιεί ο ΕΦΚΑ

 

Για κύκλωμα εξαπάτησης πολιτών με στόχο, κατά μεγαλύτερο ποσοστό, την απόσπαση χρημάτων μέσω παραπλανητικών και μη αληθινών τηλεφωνημάτων, μηνυμάτων και links προειδοποιεί με ανακοίνωση του ο ΕΦΚΑ

Όπως αναφέρεται σχετικά, το τελευταίο χρονικό διάστημα η γραμμή εξυπηρέτησης του e-ΕΦΚΑ, το 1555, έλαβε πλήθος κλήσεων από πολίτες που ανέφεραν τις σχετικές κλήσεις ή μηνύματα εξαπάτησης που έχουν λάβει.

Συγκεκριμένα, τα περισσότερα μηνύματα είχαν ως κύριο θέμα την επιστροφή χρημάτων από τον φορέα, και πως για να πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό τους πρέπει να καταθέσουν σε υποδεικνυόμενο κωδικό πληρωμής (RF) ένα χρηματικό ποσό, και μετά την κατάθεση θα λάβουν τα οφειλόμενα.
Στην ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ δίνονται οι παρακάτω οδηγίες προς τους πολίτες:
-Δεν θα πρέπει να ανοίγουν τα link που τους στέλνονται.
-Δεν θα πρέπει να πραγματοποιούν καμία σχετική συναλλαγή μέσω links και μηνυμάτων.
-Δεν θα πρέπει να καταχωρούν και να στέλνουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι, η πρόσβαση στον e-ΕΦΚΑ θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω του επίσημου ιστότοπου (www.efka.gov.gr), ή μέσω της επίσημης εφαρμογής στο κινητό.
Επιπλέον, για την αποφυγή τέτοιων εξαπατήσεων, οι πολίτες, μπορούν να βρουν περισσότερες συμβουλές στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.espa