Λ. Συγγρού 78 & Μ. Μπότσαρη 49, Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 19:00
© Copyright Taxnet.gr

Youth Pass 2024: Άνοιξαν οι αιτήσεις έως 15 Μαΐου

 

Άνοιξε την 1η Απριλίου η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων του Youth Pass 2024 και θα μείνει ανοιχτή έως τις 15 Μαΐου. Το πρόγραμμα αφορά τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης ύψους 150 ευρώ σε νέους από 18 έως 19 χρονών, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν για  αγορά ή λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Δικαιούχοι του Youth Pass είναι οι φορολογικοί κάτοικοι της Ελλάδας που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου χρόνου, δηλαδή από 1.1.2023 έως και 31.12.2023, και υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους στην πλατφόρμα του gov με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet. Σημαντικό είναι επίσης, ότι δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση της ενίσχυσης αυτής.

Κατά τη διάρκεια της αίτησης, ο δικαιούχος καταχωρεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και επιλέγει το πιστωτικό ίδρυμα που επιθυμεί για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας του. Μετά την υποβολή της αίτησης, το πιστωτικό ίδρυμα ενημερώνει τον δικαιούχο για την πρώτη ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού μέσω sms ή e-mail με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Η ενίσχυση αναμένεται να διατεθεί στις τράπεζες έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου, ενώ ενδέχεται να υπάρξει μικρή καθυστέρηση 1-2 εργάσιμων ημερών στη λήψη της ενίσχυσης από τους δικαιούχους.

 

Tags:


espa