Λ. Συγγρού 78 & Μ. Μπότσαρη 49, Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 19:00
© Copyright Taxnet.gr

YOUTH PASS-Οικονομική ενίσχυση για νέους

 

Από την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 5 Δεκέμβριου μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για την καταβολή του Youth Pass οι νέοι 18 και 19 ετών είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr, είτε μέσω των Κ.Ε.Π.  Η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε 150 ευρώ και αφορά περίπου 200.000 νέους, ενώ δεν προβλέπονται περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.

Το Youth Pass πιστώνεται σε μορφή  ψηφιακής χρεωστικής κάρτας που  οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών. Τα ποσά των ενισχύσεων  θα αποσταλούν στα πιστωτικά ιδρύματα έως την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και θα πιστωθούν στους δικαιούχους έως την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικότερα, δικαίωμα υποβολής έχουν οι νέοι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος που συμπλήρωσαν είτε το 18ο έτος είτε το 19ο έτος της ηλικίας τους από 1.1.2022 έως 31.12.2022.

Η αίτηση υποβάλλεται μια φορά και δεν υποβάλλεται ξανά  μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ένας νέος 18 ετών που θα υποβάλει την αίτηση του έως τις 5 Δεκεμβρίου 2023 θα λάβει 150 ευρώ φέτος και 150 ευρώ το 2024 χωρίς να υποβάλει νέα αίτηση. Εάν για οποιοδήποτε λόγο, ένας νέος δεν υποβάλει την αίτησή του όταν είναι 18 ετών, μπορεί να το πράξει όταν γίνει 19 ετών, λαμβάνοντας βέβαια την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά.

Από το 2024 και στο εξής η ειδική εφαρμογή θα δέχεται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων από 1 Απριλίου έως 15 Μαΐου κάθε έτους, και η ενίσχυση για όλους τους δικαιούχους θα καταβάλλεται μια φορά κατ’ έτος έως τις 31 Μαΐου κάθε έτους.

Έπειτα από την υποβολή της αίτησης, το πιστωτικό ίδρυμα είτε ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για την πρώτη ενεργοποίηση της ψηφιακής κάρτας, καθώς και για το ποσό που θα πιστωθεί μέσω sms ή e-email με link για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Οι ωφελούμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν  την ενίσχυση που θα λάβουν για να πραγματοποιήσουν αγορές ή να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών.

 

 

Tags:


espa