Λ. Συγγρού 78 & Μ. Μπότσαρη 49, Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 19:00
© Copyright Taxnet.gr

Παράταση για την υποβολή δικαιολογητικών για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή

 

Με τροποποίηση της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών για την επιστρεπτέα προκαταβολή. Πιο αναλυτικά:

Για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλλει δικαιολογητικά

Οι επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλλει τα δικαιολογητικά για την επιστρεπτέα προκαταβολή, μπορούν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά έως και 23 Σεπτεμβρίου 2022 για να ισχύει η δυνατότητα μη επιστροφής μέρους της ληφθείσας ενίσχυσης και η έκπτωση επί του επιστρεπτέου ποσού σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής.

Για τους δικαιούχος που η βεβαίωση του επιστρεπτέου ποσού ολοκληρώνεται μετά την 15η Ιουλίου

Εάν η βεβαίωση ολοκληρώνεται μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, οι μηνιαίες δόσεις που προηγούνται της βεβαίωσης, καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, δηλαδή του επόμενου μήνα από τον μήνα που πραγματοποιείται η βεβαίωση, μαζί με την τρέχουσα δόση του μήνα.

Για τους δικαιούχος που η βεβαίωση του επιστρεπτέου ποσού ολοκληρώνεται πριν την 15η Ιουλίου

Εάν η βεβαίωση ολοκληρώνεται κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, οι μηνιαίες δόσεις που προηγούνται της βεβαίωσης, καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που πραγματοποιείται η βεβαίωση.

Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι καταβάλουν εφάπαξ το επιστρεπτέο ποσό της ληφθείσας ενίσχυσης παρέχεται έκπτωση 15% επί του επιστρεπτέου ποσού. Για την παροχή της έκπτωσης η εφάπαξ καταβολή θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί έως και τις αντίστοιχες ημερομηνίες καταβολής και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν υποβληθεί έως και τις 23 Σεπτεμβρίου 2022, εφόσον τηρούνται και οι όροι των αποφάσεων.espa