Λ. Συγγρού 78 & Μ. Μπότσαρη 49, Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 19:00
© Copyright Taxnet.gr

Σε ισχύ από σήμερα ο Δακτύλιος – Εξαιρέσεις και πρόστιμο παράβασης

 

Σε ισχύ από σήμερα ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας με τα περιοριστικά μέτρα για την κυκλοφορία των οχημάτων να ισχύουν μέχρι την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022.

Πότε και που ισχύει ο Δακτύλιος

Τα μέτρα βρίσκονται σε ισχύ από Δευτέρα έως Πέμπτη μεταξύ 07:00 π.μ. και 20:00 μ.μ. και  Παρασκευή μεταξύ 07:00 π.μ. και 15:00 μ.μ.. Τα όρια του Δακτυλίου είναι μεταξύ των παρακάτω οδών Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.

Τα μέτρα δεν ισχύουν για τις οριακές οδούς και λεωφόρους και για τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία των εργαζομένων των Μ.Μ.Μ..

Η κυκλοφορία μεταξύ των ορίων του δακτυλίου επιτρέπεται σε Ι.Χ. και φορτηγά ιδιωτικής χρήσης με μέγιστη μάζα οχήματος τους 2,2 τόνους  με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας ( σύστημα μονά – ζυγά) .

Εξαιρέσεις

Ελεύθερη είσοδο στην περιοχή του Δακτυλίου θα έχουν  τα αυτοκίνητα EURO 6 που εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 120 g/km και όλα τα οχήματα τεχνολογίας, ηλεκτρικά, υβριδικά, φυσικού αερίου εκ κατασκευής και οχήματα υγραερίου εκ κατασκευής. Οι κάτοχοι των παραπάνω οχημάτων μπορούν να εκδώσουν το ειδικό σήμα για την ελεύθερη κυκλοφορία στην περιοχή του Δακτυλίου μέσω του daktylios.gov.gr , με σύνδεση με τους κωδικούς taxisnet και υποβολή αίτησης με δήλωση του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος, καθώς και του ΑΦΜ του ιδιοκτήτη.

Για την έκδοση του ειδικού σήματος της ελεύθερης κυκλοφορίας πατήστε εδώ.

Ακόμη, οχήματα ιατρών , φυσιοθεραπευτών, αναπήρων πολέμου, αυτοκίνητα που οδηγούνται από ή μεταφέρουν ΑΜΕΑ ή ασθενείς που χρήζουν συχνής θεραπείας, αυτοκίνητα μεταφοράς φαρμάκων και ευαίσθητων ιατρικών υλικών, αυτοκίνητα κρατικών υπηρεσιών, ΟΤΑ, Οργανισμών ή επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας με ειδικούς αριθμούς κυκλοφορίας ή με εμφανή σήματα των υπηρεσιών αυτών,  επικεφαλείς ξένων διπλωματικών αποστολών, εκπροσώπων του Τύπου με περιορισμό ανά ΜΜΕ κ.α. θα διέρχονται ελεύθερα στον Δακτύλιο.

Δεν ισχύουν πλέον οι άδειες κυκλοφορίας για τον Δακτύλιο των βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, υφυπουργών, γενικών γραμματέων κλπ.

Τι ισχύει για τους μόνιμους κατοίκους

Οι μόνιμοι κάτοικοι , των οποίων η κατοικία βρίσκεται εντός των ορίων του δακτυλίου έχουν την δυνατότητα κυκλοφορίας στον δακτύλιο, εφόσον έχουν την ειδική κάρτα που χορηγείται από τον Δήμο Αθηναίων. Η κυκλοφορία εντός του δακτυλίου θα γίνεται χρησιμοποιώντας την συντομότερη διαδρομή από και προς την κατοικία τους.

Πρόστιμο παράβασης

Η παράβαση των ορίων του Δακτυλίου θα τιμωρείται με πρόστιμο 100 ευρώ.

 espa