Λ. Συγγρού 78 & Μ. Μπότσαρη 49, Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 19:00
© Copyright Taxnet.gr

Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων: Από 5 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τις επιχειρήσεις

 

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για το καθεστώς «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Νόμου. Πρόκειται για χορήγηση ενίσχυσης σε επενδύσεις που αφορούν κυρίως στη δημιουργία, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής τουριστικών καταλυμάτων στην Ελλάδα.

Τα επενδυτικά σχέδια που υπάγονται στο καθεστώς θα πρέπει να αφορούν:

– Την ίδρυση ή την επέκταση ξενοδοχειακών μονάδων 4 τουλάχιστον αστέρων.

– Τον εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής ξενοδοχειακών μονάδων που ανήκουν ή αναβαθμίζονται σε κατηγορία 3 τουλάχιστον αστέρων, καθώς και εκσυγχρονισμού μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων, εφόσον αφορά αναβάθμιση σε κατηγορία 3 τουλάχιστον αστέρων.

– Την επέκταση ή/και εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής ξενοδοχειακών μονάδων που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους, για δύο τουλάχιστον έτη πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής, υπό την προϋπόθεση ότι στο διάστημα διακοπής δεν έχει γίνει αλλαγή χρήσης του κτιρίου και ότι, μέσω της επέκτασης ή του εκσυγχρονισμού ολοκληρωμένης μορφής, αναβαθμίζονται σε κατηγορία 4 τουλάχιστον αστέρων.

– Την ίδρυση, την επέκταση ή και τον εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής Τουριστικών Οργανωμένων Κατασκηνώσεων (camping), τα οποία ανήκουν ή αναβαθμίζονται σε κατηγορία 3 τουλάχιστον αστέρων.

– Την ίδρυση ή/και τον εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής ξενοδοχειακών μονάδων εντός χαρακτηρισμένων παραδοσιακών ή διατηρητέων κτιρίων, τα οποία ανήκουν ή αναβαθμίζονται σε κατηγορία 3 τουλάχιστον αστέρων.

– Την ίδρυση, την επέκταση ή/και τον εκσυγχρονισμό σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, που ανήκουν ή αναβαθμίζονται σε κατηγορία 4 τουλάχιστον αστέρων.

– Την ίδρυση, ή τον εκσυγχρονισμό μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων (ξενώνας φιλοξενίας) δυναμικότητας 20 δωματίων τουλάχιστον κατηγορίας 5 κλειδιών σε ειδικές περιοχές.

– Την ίδρυση, την επέκταση ή/και τον εκσυγχρονισμό ξενοδοχείων συνιδιοκτησίας (condo hotels).

Το ύψος του κόστους του επενδυτικού σχεδίου μιας επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι τουλάχιστον:

– 1.000.000 ευρώ για μεγάλες επιχειρήσεις,

– 500.000 ευρώ για μεσαίες επιχειρήσεις,

– 250.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις,

– 100.000 ευρώ για πολύ μικρές επιχειρήσεις,

– 50.000 ευρώ για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.), καθώς και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς (Α.Σ.), τους Αστικούς Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών (Ο.Π.) και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (Α.Ε.Σ.).

Οι υποβολές των αιτήσεων για την υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων θα πραγματοποιούνται μέσω της σελίδας https://opsan.mindev.gov.gr.

Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν στις 5 Σεπτεμβρίου 2022 και θα είναι ανοιχτές μέχρι και τις 5 Δεκεμβρίου 2022.espa