Λ. Συγγρού 78 & Μ. Μπότσαρη 49, Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 19:00
© Copyright Taxnet.gr

Νέα ανακοίνωση για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

 

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 δημοσιεύθηκε ανακοίνωση από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το σπουδαιότερο μέρος της οποίας αποτελεί η σειρά εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση:

-Δε θα πρέπει να γίνεται σύγχυση ή ταύτιση της ψηφιακής απογραφικής διαδικασίας του χρόνου εργασίας στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη ΙΙ με τον μηχανισμό της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.

– Επόμενο στάδιο της διαδικασίας θα αποτελέσει η σταδιακή εφαρμογή του μηχανισμού της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Συγκεκριμένα, η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας θα γίνει αφού ολοκληρωθεί η ψηφιακή απογραφική διαδικασία του χρόνου εργασίας στο Εργάνη ΙΙ για το σύνολο των εργαζομένων με σύμβαση μισθωτής εξαρτημένης εργασίας και αφού προηγηθεί προηγουμένως διάλογος τόσο με την εργοδοσία όσο και με τους εργαζόμενους.

-Ειδικότερα, η δεύτερη φάση της εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας θα αφορά αρχικά τις ασφαλιστικές εταιρείες και τις εταιρείες security. Στη συνέχεια, θα επεκταθεί στη βιομηχανία και τις ΔΕΚΟ.

-Στη συνέχεια θα προστίθενται σταδιακά οι υπόλοιπες κατηγορίες επιχειρηματικής δραστηριότητας. Συνεπώς, τα εμπορικά, η παροχή υπηρεσιών κ.α. θα προστεθούν πολύ αργότερα.

 

 espa