Λ. Συγγρού 78 & Μ. Μπότσαρη 49, Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 19:00
© Copyright Taxnet.gr

Νέα επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου για το μήνα Νοέμβριο

 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκρέκας Κώστας, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί επιδότηση για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο για τον μήνα Νοέμβριο. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά την επιδότηση ρεύματος:

Για τα οικιακά τιμολόγια

-Η επιδότηση για τη μηνιαία κατανάλωση μέχρι 500 KWh θα είναι 238€/MWh.

-Η επιδότηση για τη μηνιαία κατανάλωση από 501KWh έως 1000 KWh θα είναι 188€/MWh. Σε περίπτωση που ένα νοικοκυριό μειώσει την μέση ημερήσια κατανάλωση του κατά 15% σε σχέση με την περσινή του ημερήσια κατανάλωση, τότε η επιδότηση θα αυξάνεται 50€/MWh.

-Η επιδότηση για τη μηνιαία κατανάλωση πάνω από 1001KWh θα είναι 98€/MWh. Σε περίπτωση που ένα νοικοκυριό μειώσει την μέση ημερήσια κατανάλωση του κατά 15% σε σχέση με την περσινή του ημερήσια κατανάλωση, τότε η επιδότηση θα αυξάνεται 50€/MWh.

– Η επιδότηση για τα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) θα είναι 286€/MWh.

Για τα εμπορικά τιμολόγια

– Η επιδότηση για τους εμπορικούς καταναλωτές με παροχή ισχύος έως 35KVa και με κατανάλωση έως 2.000KWh θα είναι 200€/MWh.

– Η επιδότηση για τους εμπορικούς και επαγγελματικούς καταναλωτές έως 35KVa που ξεπερνούν τις 2.000KWh θα είναι 50€/MWh.

– Η επιδότηση για όλα τα υπόλοιπα μη οικιακά τιμολόγια χαμηλής, μέσης και υψηλής τάσης θα είναι 50€/MWh.

– Η επιδότηση για τους αγρότες θα είναι 238€/MWh.

Όσον αφορά την επιδότηση για το φυσικό αέριο, για όλους τους οικιακούς καταναλωτές θα δοθεί μία οριζόντια επιδότηση η οποία θα ανέρχεται σε 25€/MWh. Η επιδότηση θα δοθεί ανεξάρτητα από το εισόδημα, το μέγεθος της κατοικίας ή τον πάροχο.espa