Λ. Συγγρού 78 & Μ. Μπότσαρη 49, Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 19:00
© Copyright Taxnet.gr

Νέα επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου για τον μήνα Οκτώβρη

 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκρέκας, ανακοίνωσε τις νέες επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος που θα έχουν ισχύ από την 1 Οκτωβρίου 2022.

Επιδότηση ρεύματος στα οικιακά τιμολόγια

Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση για το μήνα Οκτώβρη θα υπάρχουν τρεις κλίμακες επιδοτήσεων για τους οικιακούς καταναλωτές.

– Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500KWh θα γίνει απορρόφηση 90% της αύξησης, και η επιδότηση θα ανέρχεται στα 436€/MWh. Η επιδότηση αυτή θα αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

– Για μηνιαία κατανάλωση από 501-1000KWh θα γίνει απορρόφηση 80% της αύξησης, και η επιδότηση θα ανέρχεται στα 386€/MWh. Σε περίπτωση που ένα νοικοκυριό μειώσει κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση του σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, τότε η επιδότηση θα αυξηθεί κατά 50€/MWh.

– Για μηνιαία κατανάλωση πάνω από 1001KWh, θα γίνει απορρόφηση 70% της αύξησης και η επιδότηση θα ανέρχεται στα 336€/MWh. Η επιδότηση αυτή αφορά μόνο το 2% των νοικοκυριών και αν υπάρξει μείωση κατανάλωσης κατά 15% θα ισχύει επιπλέον επιδότηση των 50€/MWh.

– Για τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια(ΚΟΤ), θα γίνει απορρόφηση σχεδόν 100% της αύξησης κάθε μήνα και η επιδότηση θα ανέρχεται στα 485€/MWh.

Επιδότηση ρεύματος στα εμπορικά τιμολόγια

– Για τους μη οικιακούς καταναλωτές με παροχή ισχύος έως 35KVa, η επιδότηση για τις πρώτες 2.000KWh στο μήνα Οκτώβριο θα ανέρχεται στα 398€/ΜWh. Η απορρόφηση της αύξησης θα είναι 80%.

– Για τους μη οικιακούς καταναλωτές με παροχή ισχύος έως 35ΚVa που ξεπερνούν τις 2.000KWh και για όλα τα άλλα μη οικιακά τιμολόγια χαμηλής μέσης και υψηλής τάσης, η επιδότηση ανέρχεται σε 230€/MWh.

– Για τους αγρότες, η επιδότηση είναι οριζόντια και θα ανέρχεται στα 436€/MWh.

Επιδότηση φυσικού αερίου στα οικιακά τιμολόγια

Η επιδότηση για το φυσικό αέριο θα είναι για όλους τους οικιακούς καταναλωτές, ανεξαρτήτως εισοδήματος, μεγέθους κατοικίας ή παρόχου, 90€ ανά θερμική MWh.

Επιδότηση φυσικού αερίου στα μη οικιακά τιμολόγια

Η επιδότηση για το φυσικό αέριο για όλους τους εμπορικούς καταναλωτές και στη Βιομηχανία ανεξαρτήτως μεγέθους, τζίρου και αριθμού εργαζομένων, θα είναι 40€ ανά θερμική MWh.espa