Λ. Συγγρού 78 & Μ. Μπότσαρη 49, Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 19:00
© Copyright Taxnet.gr

e-ΕΦΚΑ: Διαθέσιμη η υποβολή αίτησης για την επικουρική σύνταξη λόγω γήρατος

 

Διαθέσιμη η ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης για τη λήψη επικουρικής σύνταξης λόγω γήρατος. Η ηλεκτρονική υποβολή για την λήψη της επικουρικής μπορεί να πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα που έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά το αίτημα για λήψη της κύριας σύνταξης μπορεί την ίδια ημέρα να υποβάλλει και ηλεκτρονικό αίτημα για τη λήψη της επικουρικής.

Η διαδικασία

Η είσοδος στην ηλεκτρονική υπηρεσία γίνεται πατώντας εδώ https://www.efka.gov.gr/el/syntaxioychoi/aitisi ή μέσω  https://www.efka.gov.gr με την διαδρομή Ηλεκτρονικές υπηρεσίες →Συνταξιούχοι → ηλεκτρονική υποβολή Αίτησης συνταξιοδότησης.

Για την δημιουργία νέας αίτησης μπορείτε από την αριστερή στήλη να επιλέξετε το «Αιτήσεις Επικουρικής» και έπειτα το κουμπί «Νέα» ή να πατήσετε το εικονίδιο «Νέα αίτησης επικουρικής» που εμφανίζεται στην αρχική σελίδα.

Ο ασφαλισμένος πρέπει να συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά πεδία με τις πληροφορίες του στις ενότητες που εμφανίζονται «Στοιχεία Ασφαλισμένου»  «Ασφαλιστική Κατάσταση», «Εργασιακή κατάσταση», «Συντάξεις», «Συμπληρωματικοί χρόνοι ασφάλισης», «ειδικές πληροφορίες», «επισημάνσεις/ παρατηρήσεις», Υπεύθυνη Δήλωση και Υποκατάστημα e-ΕΦΚΑ και να ελέγξει αν όλα τα στοιχεία που εμφανίζονται είναι έγκυρα.

Εάν η αίτηση ολοκληρωθεί επιτυχώς θα εμφανιστεί νέα σελίδα με το κατάστημα ΕΦΚΑ που αντιστοιχήθηκε στον αιτούντα. Σε αντίθετη περίπτωση ο αιτών θα επιλέγει από την λίστα τον νομό και συνέχεια το υποκατάστημα που βρίσκεται κοντά του.espa