Λ. Συγγρού 78 & Μ. Μπότσαρη 49, Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 19:00
© Copyright Taxnet.gr

myAADElive: Διαδικασία προγραμματισμού ηλεκτρονικού ραντεβού με εκπρόσωπο ΔΟΥ

 

Με τη νέα υπηρεσία της ΑΑΔΕ, myAADElive μπορείτε να πραγματοποιήσετε εξ αποστάσεως επικοινωνία με εκπροσώπους σε ΔΟΥ, για διαδικασίες όπως η έκδοση κλειδαρίθμου. Αναμένεται να προστεθούν και άλλες υπηρεσίες όπως η απόδοση ΑΦΜ, η μεταβολή στοιχείων, η έναρξη, μεταβολή και διακοπή επιχειρηματικής δραστηριότητας, σύμφωνα με απόφαση που έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ.

 

Τα βήματα για τον προγραμματισμό ηλεκτρονικού ραντεβού για έκδοση κλειδαρίθμου, είναι τα παρακάτω:

 

  1. Μπαίνετε στο myaadelive.gov.gr και σας ανοίγει η Πύλη Εισόδου και Επικοινωνίας

https://myaadelive.gov.gr/dsae2/govdesk/faces/pages/mainmenu/entrance.xhtml?faces-redirect=true&hashKey=null

Εκεί εισάγετε το email σας και το αλφαριθμητικό που εμφανίζεται στο μαύρο πλαίσιο και πατάτε Υποβολή.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Θα λάβετε στο email, που συμπληρώσατε, ένα link για την ενεργοποίηση συνδέσμου πρόσβασης στο myAADElive.

2. Πατώντας το link στο email ανοίγει νέα οθόνη, όπου επιλέγετε «Απόδοση Κλειδαρίθμου» (προς το παρόν είναι η μόνη διαδικασία που είναι διαθέσιμη).

3. Ανοίγει το ημερολόγιο και επιλέγετε την ημέρα και ώρα που επιθυμείτε να προγραμματίσετε βίντεο-κλήση με εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ.

4. Μετά την επιλογή ημερομηνίας θα παραλάβετε αυτόματα στο email σας την επιβεβαίωση της κράτησης, όπου μπορείτε να ελέγξετε την ημερομηνία και ώρα του ραντεβού καθώς και να διαχειριστείτε την κράτησή σας σε περίπτωση κάποιας αλλαγής.

5. Την ημέρα και ώρα του προγραμματισμένου ραντεβού

 

Στο email επιβεβαίωσης που σας έχει σταλεί όταν προγραμματίσατε το ραντεβού, επιλέγετε «Συμμετοχή σε σύσκεψη Teams» και ανοίγει η οθόνη για την σύσκεψη με τον εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ. Θα πρέπει να πληκτρολογήσετε το ονοματεπώνυμό σας και να επιλέξετε «Συμμετοχή τώρα», αφού πρώτα ελέγξετε αν η κάμερα και το μικρόφωνό σας είναι ενεργοποιημένα.

Για πιο άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα παρακάτω:

  • Στη γρήγορη και αξιόπιστη σύνδεση στο Internet.
  • Στην απόλυτη ησυχία στον περιβάλλοντα χώρο σας κατά τη διάρκεια της βίντεο-κλήσης με τον εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ.
  • Στην ενεργοποίηση κάμερας και μικροφώνου της συσκευής από την οποία θα συνδεθείτε.
  • Εφόσον έχετε επιλέξει να συνδεθείτε με τον εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ μέσω του σταθερού σας υπολογιστή ή μέσω laptop, με λειτουργικό Windows, συστήνεται η επιλογή της web έκδοσης του Microsoft Teams.
  • Προκειμένου να εμφανίζονται καθαρά και με ευκρίνεια τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα που ζητούνται από τον εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ (όπως η Αστυνομική Ταυτότητα, διαβατήριο, κλπ), θα πρέπει να «καλύπτετε» την οθόνη σας με το έγγραφο, όπως τη βλέπετε μέσα από την εφαρμογή, κατά την διάρκεια της συνομιλίας.
  • Ειδικότερα, αν χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο, συστήνεται η χρήση της βασικής κάμερας του τηλεφώνου (μεγαλύτερη ανάλυση), τη στιγμή που καλείστε να επιδείξετε τα απαιτούμενα έγγραφα (περιστροφή κάμερας).


espa