Λ. Συγγρού 78 & Μ. Μπότσαρη 49, Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 19:00
© Copyright Taxnet.gr

Prosvasis.oaed.gr – Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για ΑΜΕΑ

 

Σε λειτουργία από τις 11 Οκτωβρίου 2021 η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για ΑΜΕΑ.  Στην πλατφόρμα υπάρχουν πληροφορίες για ανοιχτά προγράμματα, για επιδόματα ή βοηθήματα, για νέα που αφορούν την πανδημία COVID-19 και αναλυτικό μενού περιεχομένου για πιο εύκολη αναζήτηση.

Για την εύκολη πλοήγηση των ΑΜΕΑ με οπτικές, ακουστικές και γνωστικές δυσκολίες, στην πλατφόρμα υπάρχει δυνατότητα προσαρμογής μεγέθους και χρωματικών συνδυασμών, αντικατάσταση των εικόνων και των ηχητικών αρχείων με κείμενο, πλοήγηση από πληκτρολόγιο ή ποντίκι και απλοποιημένη διάταξη περιεχομένου. Κάποια από τα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας:

Κατάλληλη διαμόρφωση των σχεδιαστικών γραφιστικών πρότυπων για τα άτομα με ευαισθησία όρασης, με μερική ή ολική απώλεια όρασης και με προβλήματα όρασης λόγω γήρανσης.

Δυνατότητα προσπελασιμότητας όλων των στοιχείων της πλατφόρμας από μηχανισμούς ανάγνωσης οθόνης για να γνωρίζουν επισκέπτες με προβλήματα όρασης σε ποιο σημείο βρίσκονται.

Ειδικός εσωτερικός μηχανισμός διαχείρισης του περιεχομένου της πλατφόρμας με επεξηγηματικά αρχεία ήχου για κάθε βίντεο.

Συμμόρφωση των βίντεο, των εικόνων και των χρωμάτων με το πλέον σύγχρονο πρότυπο (WCAG 2.1) ως προς τη σωστή αντίθεση, τη φωτεινότητα και τον συνδυασμό χρωμάτων.

Εφαρμογή των πιο πρόσφατων κανόνων για σωστά διάκενα μεταξύ γραμμάτων, σειρών, λέξεων, παραγράφων και κειμένων.

Αποκλεισμός λειτουργιών οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν πρόβλημα σε ανθρώπους με φωτοευαισθησία και σε άτομα με επιληπτικές τάσεις.

Ενσωμάτωση του μηχανισμού βοήθειας (Help) στο υποσέλιδο της πλατφόρμας για την επεξήγηση όλων των λειτουργιών. Για κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει ο χρήστης μπορεί να βρει πληροφορίες στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά ανατρέχοντας στο Help.

Δυνατότητα μεγέθυνσης (έως και 400%), προσαρμογής των στοιχείων της πλατφόρμας, καθώς και καθοδήγηση σε διορθώσεις όταν υπάρχουν σφάλματα στην συμπλήρωση στοιχείων.