Λ. Συγγρού 78 & Μ. Μπότσαρη 49, Αθήνα
Δευτέρα - Παρασκευή:
8:00 - 19:00
© Copyright Taxnet.gr

Πληρωμή φόρων για κατοίκους εξωτερικού με ελληνικό e-banking

 

Για να πληρώσετε τους Ελληνικούς φόρους , πρέπει αρχικά να έχετε την επίσημη ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ για την πληρωμή. Στο ειδοποιητήριο θα βρείτε ένα 30ψήφιο αριθμό – την ταυτότητα οφειλής ή Τ.Ο. , ο οποίος είναι μοναδικός αριθμός για τον κάθε φόρο. Ο αριθμός αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί όσες φορές χρειάζεται μέχρι την ολική αποπληρωμή του φόρου. Για να δείτε αναλυτικά τι είναι η Ταυτότητα Οφειλής πατήστε εδώ.

Η πληρωμή ελληνικών φόρων μέσω ελληνικού ebanking , γίνεται χρησιμοποιώντας τον 30ψήφιο κωδικό (Ταυτότητα Οφειλής). Οι Ελληνικές τράπεζες στο e–banking έχουν ειδική κατηγορία «Δημόσιες Υπηρεσίες» και έπειτα:

Α) Στην Εθνική τράπεζα επιλέγετε «Βεβαιωμένες οφειλές»

Στις πληρωμές μέσω Εθνικής Τράπεζας, ο 30ψήφιος κωδικός πρέπει να γραφτεί χωρίς τα κενά που υπάρχουν ανάμεσα στα ψηφία.

 1. Συνδέεστε με τους κωδικούς e-banking στο nbg Internet Banking .
 2. Στην αριστερή πλευρά της οθόνης βρίσκεται η επιλογή «Μεταφορές & Πληρωμές» και μετά «Πληρωμή λογαριασμών & οφειλών».
 3. Θα εμφανιστεί η λίστα με τις διαθέσιμες κατηγορίες πληρωμών και κάνουμε αναζήτηση «Βεβαιωμένες οφειλές». Επιλέγουμε την συναλλαγή που μας ενδιαφέρει πχ ΕΝ.ΦΙ.Α. για να ανοίξει η καρτέλα πληρωμής.
 4. Στην “Εισαγωγή Στοιχείων” επιλέγουμε τον λογαριασμό από όπου επιθυμούμε να πληρώσουμε και συμπληρώνουμε τον “Κωδικό Πληρωμής” που βρίσκεται στο έντυπο του λογαριασμού βεβαιωμένων οφειλών ΔΟΥ με την ονομασία “Ταυτότητα Οφειλής”. Κάνοντας κλικ επάνω στη “Βοήθεια”, στο κάτω μέρος της οθόνης μας μπορούμε να δούμε το έντυπο των βεβαιωμένων οφειλών. Αφού έχουμε ολοκληρώσει την καταχώρηση του λογαριασμού, του κωδικού πληρωμής και του ποσού, επιλέγουμε “Συνέχεια”.
 5. Στο κάτω μέρος της οθόνης, υπάρχει το πεδίο i-code. Εκεί, πληκτρολογούμε τον μοναδικό κωδικό που λάβαμε μέσω SMS στο κινητό μας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Εφόσον είμαστε σίγουροι ότι όλα τα στοιχεία είναι σωστά, επιλέγουμε “Επιβεβαίωση”.
 6. Στο τελευταίο βήμα της “Ολοκλήρωσης”, βλέπουμε στην οθόνη μας τον Αριθμό συναλλαγής, την Ημερομηνία Εκτέλεσης και τον Αριθμό επιβεβαίωσης i-code. Έχουμε την δυνατότητα να ακυρώσουμε τη συναλλαγή, κάνοντας κλικ στην “Ακύρωση Πληρωμής”, αλλά και να “κατεβάσουμε” το αποδεικτικό της μεταφοράς σε εκτυπώσιμη μορφή, επιλέγοντας την “Προβολή PDF”.

Β) Alpha Bank :

Συνδέεστε με κωδικούς e-banking στο myAlpha Web ή στο myAlpha Mobile (εφαρμογή).

Πληρωμές μέσω myAlpha Web

Επιλέγετε «Νέα συναλλαγή» και συμπληρώνετε στο σημείο «Προς» την « Ταυτότητα οφειλής». Έπειτα, επιλέξτε Λογαριασμό Χρέωσης ή Πιστωτική κάρτα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής.

Πληρωμές μέσω myAlpha Mobile

Από το μενού «Πληρωμές», επιλέγετε την οφειλή που επιθυμείτε να πληρώσετε πχ «Βεβαιωμένες Οφειλές ΔΟΥ» ή «Τέλη Κυκλοφορίας». Έπειτα, επιλέξτε Λογαριασμό Χρέωσης ή Πιστωτική κάρτα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής.

Για την επιτυχή πληρωμή οφειλών πρέπει να γνωρίζετε:

Α) Την ταυτότητα οφειλής ή κωδικό πληρωμής

Β) το ακριβές ποσό οφειλής

Γ)την ημερομηνία λήξης πληρωμής

Στην μέθοδο πληρωμής με πιστωτική κάρτα επιτρέπονται και δόσεις.

Γ) Eurobank: IRS είσπραξη οφειλών

 1. Σύνδεση με τους κωδικούς στο e-banking
 2. Επιλέγετε «Νέα συναλλαγή» , στην αναζήτηση πληκτρολογείτε «Βεβαιωμένες Οφειλές ΔΟΥ» ή «Τέλη Κυκλοφορίας». ». Έπειτα, επιλέξτε Λογαριασμό Χρέωσης ή Πιστωτική κάρτα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής.

Για την επιτυχή πληρωμή οφειλών πρέπει να γνωρίζετε:

Α) Την ταυτότητα οφειλής ή κωδικό πληρωμής

Β) το ακριβές ποσό οφειλής

Γ)Το ονοματεπώνυμο  ή επωνυμία υπόχρεου

Στην μέθοδο πληρωμής με πιστωτική κάρτα επιτρέπονται και δόσεις.

Δ) Πειραιώς:

 1. Κάντε login στο winbank web banking.
 2. Επιλέξτε από το μενού: «Πληρωμές» → «Ανά Κατηγορία» ή «Αλφαβητικά»
 3. Αν επιλέξετε «Ανά Κατηγορία», επιλέξτε στη συνέχεια «Δημόσιες «Υπηρεσίες»
 4. Επιλέξτε «Βεβαιωμένες Οφειλές προς ΔΟΥ»
 5. Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε ως «Τρόπο Πληρωμής» την «Κάρτα»
 6. Επιλέξτε τον τρόπο πληρωμής ( επιλέξτε την πιστωτική κάρτα αν επιθυμείτε να γίνει η πληρωμή με δόσεις).
 7. Επιλέξτε τον αριθμό των δόσεων με τις οποίες επιθυμείτε να γίνει η πληρωμή (έως 12 άτοκες δόσεις)
 8. Συμπληρώστε τα στοιχεία πληρωμής και επιλέξτε συνέχεια. Στην οθόνη αυτή θα πρέπει να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία πληρωμής για να βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά. Στο σημείο αυτό θα λάβετε στο κινητό σας, με μήνυμα SMS, τον κωδικό extraPIN. Εισάγετε τον κωδικό στο αντίστοιχο πεδίο και πατήστε «ΣΥΝΕΧΕΙΑ».


espa